Corona en onze organisatie

Welzijn Stichtse Vecht, en daarmee ook de Vrijwilligerscentrale, volgt in haar beleid de instructies van de landelijke en lokale overheid. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, cliënten, deelnemers en bezoekers staat hierbij voorop. Het is belangrijk dat wij met elkaar de maatregelen, adviezen en aanwijzingen van het kabinet, de GGD en het RIVM overnemen om samen besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. 

Maatregelen Welzijn Stichtse Vecht vanaf 5 oktober 2020

Op 22 juni hebben wij u geïnformeerd over onze aangepaste dienstverlening en bereikbaarheid. Voorzichtig en langzaam zijn we toen met onze diensten en activiteiten gestart. We zijn goed bezig en trots op alle groepen die heel bewust met de landelijke maatregelen omgaan en zich aan alle regels tegen het coronavirus houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 Door de verscherpte, landelijke maatregelen hebben wij per 5 oktober ons interne beleid aangepast.  

 Wat betekent dit voor u?

 - Bij binnenkomst of vertrek op één van onze locaties bent u verplicht om een mondkapje te dragen. Ook tijdens het verplaatsen vragen wij u om uw mondkapje  op te houden. Wanneer u zit of staat is dit niet nodig.

-  Tijdens het sporten bent u niet verplicht om een mondkapje te dragen.

-  Er zijn maximaal 30 personen toegestaan per locatie. Hierbij tellen wij het personeel van Welzijn Stichtse Vecht niet mee.

Wat vragen wij verder van u?

Wij vinden het heel fijn dat u begrip heeft voor de aangepaste en beperkte vorm waarin wij u een aantal ontmoetingen en activiteiten aanbieden. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen verzoeken wij u om:

- De verplichte 1,5 m afstand te blijven waarborgen.

- Uw handen te desinfecteren.

- Thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en andere klachten die vaak voorkomen bij COVID-19.

- Geen gebruik te maken van de toiletten op onze locaties. In noodgevallen is toiletbezoek toegestaan.

- Geen gebruik te maken van de garderobe op onze locaties.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de dienstverlening van Welzijn Stichtse Vecht? Op de website leest u altijd ons laatste nieuws: www.welzijnstichtsevecht.nl. Voor vragen staan wij u graag telefonisch te woord via (0346) -29 07 10.

Update: 5 oktober 2020, 20.30 uur

Lees meer

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze verschijnt eens per twee maanden en staat boordevol informatie over workshops, bijeenkomsten, evenementen en actuele onderwerpen.

Heeft jouw organisatie een up-to-date vrijwilligersbeleid? Ben je bekend met de huidige wet- en regelgeving omtrent vrijwilligerswerk? Er komt veel kijken bij het goed regelen van vrijwillige inzet binnen je organisatie.

Wist je dat je naast je uitkering vrijwilligerswerk mag doen? Sterker nog: vanaf 1 januari 2019 is de regelgeving versoepeld. Vanaf nu mogen vrijwilligers met behoud van hun WW-uitkering bij alle stichtingen, verenigingen en bewonersinitiatieven vrijwilligerswerk doen.

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen die iets nuttigs wil doen voor de samenleving zonder daarmee geld te verdienen. Wij helpen je graag bij het vinden van passend vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht, dat aansluit bij jouw talenten, wensen en agenda!

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan