Kalender

Alzheimer Café Maarssen: Muziek en Zang

Wanneer?

20-06-2017 - 11:45

Waar?

De Vondel in Maarssen

Alzheimercafé Maarssen

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten staat een (wisselend) onderwerp centraal, dat met een deskundige gastspreker wordt besproken. Het is een toegankelijke en plezierige manier om informatie te krijgen en in contact te komen met anderen.
 
Deze keer is het thema "Muziek en Zang" met gastspreker Frederique Kamphuis. Zij leidt een aantal koren voor mensen met een vorm van dementie.
 
Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is welkom!
 

Waneer?

Het Alzheimer Cafe Maarssen vindt plaats op de 3e dinsdagavond van de maand (behalve juli/augustus) van 20.00 uur tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.
 

Waar?

Welzijn Stichtse Vecht, De Vondel, Vondelstraat 51, Maarssen.
 

Meer informatie

Wij zijn te bereiken via het mobiel 06 - 20182388 en via mail: alzheimercafemaarssen@hotmail.com

Vervoer nodig? Bel dan met tel. 0346 - 290710

Marianne Jonker
Coördinator Steunpunt Mantelzorg
tel 0346-290710
 
Het Alzheimercafé Breukelen wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht i.s.m. Zorggroep De Vechtstreek en Alzheimer Nederland.

Bingo voor het Goede Doel in ‘t Schuurtje

Wanneer?

23-06-2017 - 20:00

Waar?

Wijkcentrum ’t Schuurtje, Zwanenkamp 1301, Maarssenbroek

Bingo-avond in Wijkcentrum ’t Schuurtje voor het goede doel.

Aanvangstijd van de avond is 20.00 uur en de zaal zal om 19.00 uur geopend zijn.

Midzomerbijeenkomst Stichtse Vecht

Wanneer?

29-06-2017 - 17:30

Waar?

Goudestein, Diependaalsedijk 19, Maarssen

Het gemeentebestuur organiseert opnieuw de Midzomerbijeenkomst van Stichtse Vecht, op donderdag 29 juni 2017 van 17.30 - 20.30 uur in park Goudestein.

Onder het genot van een hapje en een drankje is er volop gelegenheid om het gemeentebestuur in informele sfeer te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Naast een informatiemarkt worden er rondleidingen in Goudestein en in het Gemeentekantoor georganiseerd. 

Thema

Het thema van de Midzomerbijeenkomst is dit jaar "Een groener, gezonder en slimmer Stichtse Vecht."

Bij Social Brothers kunt u kennismaken met de wereld van Virtual Reality. In de stand van Bijenstal Breukelen kunt u alles te weten komen over het onderkomen van bijenvolken én een bijenkast van dichtbij bekijken. De GGD (Gemeentelijk Gezondheidsdienst) regio Utrecht zal onder andere hun GGDappstore  laten zien, Tiny House toont de mogelijkheden van een volledig zelfvoorzienend en verplaatsbaar huis en de ZORA robot is live in actie te bewonderen. Daarnaast kunt u diverse andere interessante initiatieven en organisaties in stands treffen op deze avond. 

Meer Informatie

Meer informatie is te vinden op: www.stichtsevecht.nl/midzomerbijeenkomst

 

 

Tabletcafé Maarssenbroek

Wanneer?

30-06-2017 - 11:00

Waar?

Bibliotheek Maarssenbroek

Tabletcafé in de Bibliotheek Maarssenbroek

Voor iedereen die een tablet heeft en daar graag meer over wil leren, organiseert de Bibliotheek samen met Welzijn Stichtse Vecht elke laatste vrijdagmorgen van de maand van 11.00 – 13.00 uur een tabletcafé in de Bibliotheek Maarssenbroek.
 
Bij het tabletcafé kunt u vrij aanschuiven. Samen met anderen leert u de basisvaardigheden over het gebruik van uw tablet. Bent u al een gevorderde gebruiker? Dan ontdekt u wellicht wat u nog méér met uw apparaat kunt doen.
 
U krijgt onder meer informatie over:
 
  • het installeren van apps
  • foto’s en film, e-mailen via de tablet
  • lenen van e-books van de Bibliotheek
  • e-books downloaden op e-reader of tablet
  • apps van de Bibliotheek

 

Er is ook alle gelegenheid om zelf vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere bezoekers.

Doet u ook mee?

Meedoen is gratis, u hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en vooraf aanmelden is niet nodig. Neem alstublieft uw eigen opgeladen tablet mee. U kunt in de Bibliotheek gebruik maken van Wifi.

U bent van harte welkom in de Bibliotheek Maarssenbroek op vrijdagmorgen 30 juni van 11.00 – 14.00 uur.

VakantieBieb

Wanneer?

01-07-2017 - 09:00

Vanaf 1 juni tot  31 augustus 2017 is de VakantieBieb weer open met meer dan 60 gratis e-books voor het hele gezin, zoals zoals "De Grijze Jager" van John Flanagan, "Dolfje Weerwolfje" van Paul van Loon, "Verdacht" van Carry Slee, "De gevleugelde" van Arthur Japin, "De eerste vrouw" van Susan Smit, "Neem een geit" van Claudia de Breij of "Hittegolf" van Suzanne Vermeer. Jongeren en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Voor de VakantieBieb hoeft je geen lid te zijn van de Bibliotheek.  Wil je meer e-books lenen of ben je na 31 augustus nog niet klaar met je boek dan kan je als lid van de Bibliotheek deze en heel veel andere titels gratis lenen via www.bibliotheek.nl/e-books.
 
De Bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis kan voelen. Volwassenen en kinderen lezen, spelen, leren, ontmoeten en werken in de Bibliotheek. De Bibliotheek is van en voor iedereen midden in de samenleving. Als je ook geinteresserd bent om het verschil maken in iemands leven, kijk dan naar de vacatures op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of neem vrijblijvend contact op met info@bibliotheekavv.nl.
 

Opening nieuwe locatie Atelier Buitengewoon

Wanneer?

01-07-2017 - 15:00

Waar?

Griftenstein 1a, Breukelen

Atelier Buitengewoon is een kunstzinnige en inspirerende dagbesteding voor mensen met een beperking vanaf 16 jaar. Op zaterdag 1 juli 2017 is de feestelijke opening van hun nieuwe gebouw op Griftenstein 1a in Breukelen.

Atelier Buitengewoon is daarnaast op zoek naar vrijwilligers die graag belangrijke rol willen invullen voor dit kleinschalige dagbesteding als chauffeurs, ondersteuner vrijwilligerszaken of coördinator vrijwilligers.

Voor meer informatie zie atelier-buitengewoon.nl

 

 

In Between Café Maarssen: Netwerk-lunch

Wanneer?

13-07-2017 - 10:00

Waar?

Open Hof, Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen

Inbetween Café

In Between Café is een maandelijks event met een of meerdere korte workshops om de bezoekers te inspireren en te informeren, elkaar te ondersteunen en actief gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring. 

Programma

In de zomervakantie gaat het In Between Café Maarssen afwijken van de standaard-bijeenkomst en in plaats daarvan op bezoek bij een culturele locatie in Stichtse Vechtmet een wandeling voorafgaand aan de lunch.
 
Het volledige programma wordt minimaal 2 weken van te voren bekend gemaakt via inbetweencafe.nl/nieuws/maarssen-netwerk-lunch-do-13-juli-2017.

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.inbetweencafe.nl/in-between-cafe-maarssen of email maarssen@inbetweencafe.nl.

In Between Cafés worden georganiseerd door vrijwilligers om gratis toegankelijke workshops te realiseren die een meerwaarde geven. Heb jij ook iets te bieden; iets organiseren of ergens het voortouw in willen nemen? Overdenk jouw mogelijkheden. Natuurlijk mag je ook een bijdrage doen door ‘ons’ varkentje te spekken. Er worden immers altijd enige kosten gemaakt.

Daarnaast, is het In Between Cafés Maarssen op  zoek naar uitbreiding van het team en gaat binnenkort het In Between Café Breukelen van start. Heb je ook interesse om bij te dragen ? Kijk dan naar de vacatures op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of neem vrijblijvend contact op met maarssen@inbetweencafe.nl.

 

Alzheimercafé Breukelen: Dagopvang en andere vormen van dagbesteding

Wanneer?

05-09-2017 - 19:30

Waar?

't Trefpunt, Heijcop, Breukelen

Alzheimercafé Breukelen

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten staat een (wisselend) onderwerp centraal, dat met een deskundige gastspreker wordt besproken. Het is een toegankelijke en plezierige manier om informatie te krijgen en in contact te komen met anderen.
 
Gastsprekers: Blijf Actief groep, De Twijg dagopvang, zorgboerderij en vele anderen.
 
Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is welkom!
 

Waneer?

Dinsdag 5 september 2017. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.
 
19.30 uur start programma
20.00 uur pauze
20.30 uur ruimte voor het stellen van vragen en discussie
21.00 uur einde en gelegenheid om na te praten
 

Waar?

Welzijn Stichtse Vecht, Het Trefpunt, Heijcop 2 (flat 't Heycop), 3621 WD Breukelen
 

Meer informatie

Marianne Jonker
Coördinator Steunpunt Mantelzorg
tel 0346-290710
m.jonker@welzijnsv.nl
 
Het Alzheimercafé Breukelen wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht i.s.m. Zorggroep De Vechtstreek en Alzheimer Nederland.
 

Digisterker training: DigiD

Wanneer?

04-10-2017 - 10:00

Waar?

Bibliotheek Breukelen
De overheid biedt haar diensten steeds meer digitaal aan. Om uw zaken met de overheid te kunnen regelen heeft u een digitaal paspoort nodig: het DigiD. Met het DigiD kunt u bijvoorbeeld informatie opvragen over uw AOW of uw pensioenoverzicht bekijken. Ook een aantal zorgverzekeraars werkt met het DigiD.
 
Veel mensen vinden het moeilijk om het DigiD aan te vragen en te gebruiken. Voor deze groep mensen biedt de Bibliotheek de training ‘Digisterker’ aan. De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.
De eerstvolgende training start op 4 oktober 2017 om 10.00 uur in de Bibliotheek Breukelen. De vervolgdata zijn 11, 18 en 25 oktober 2017.
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Bibliotheek: bibliotheekavv.nl/agenda/digisterker-breukelen.html
 

Nationale Ouderendag

Wanneer?

06-10-2017 - 09:00

Vrijdag 6 oktober is weer Nationale Ouderendag!

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag laten vrijwilligers deze wensen uitkomen. Doet u mee?

Stuur uw wens in of vervul een wens op www.nationaleouderendag.nl.