Kalender

Feestelijke activiteitendag

Wanneer?

26-08-2017 - 11:00

Waar?

‘t Kampje, Loenen

Actiedag in 't Nieuwe Kampje in Loenen

In de centrale ruimte van ‘t Kampje in Loenen zijn er op zaterdag 26 augustus diverse activiteiten, zoals spelletjes, wedstrijden, presentatie van diverse verenigingen, een veiling, loterij, muziek en pannenkoeken. In de Bibliotheek wordt er voorgelezen voor volwassenen en kan er gesport worden met de Wii. De nieuwe naam van de ontmoetingsruimte wordt dan bekend gemaakt en er wordt geld ingezameld om de ruimte in te richten.

Deze dag wordt georganiseerd door Coöperatieve Vereniging 't Kampje Plus. Kijk voor meer informatie op www.kampje-plus.nl

UVV Bingo

Wanneer?

29-08-2017 - 14:00

Waar?

't Trefpunt, Heijcop, Breukelen

Op dinsdagmiddag 29 augustus houdt de UWV een bingomiddag voor ouderen in ‘t Trefpunt in het Heijcop.

De middag begint om 14.00 uur, dan staan koffie en thee klaar.

U hoeft geen lid te zijn, iedereen is welkom op deze gezellige bijeenkomst. 

Einde VakantieBieb

Wanneer?

31-08-2017 - 19:00

Vanaf 1 juni tot  31 augustus 2017 is de VakantieBieb weer open met meer dan 60 gratis e-books voor het hele gezin, zoals zoals "De Grijze Jager" van John Flanagan, "Dolfje Weerwolfje" van Paul van Loon, "Verdacht" van Carry Slee, "De gevleugelde" van Arthur Japin, "De eerste vrouw" van Susan Smit, "Neem een geit" van Claudia de Breij of "Hittegolf" van Suzanne Vermeer. Jongeren en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Voor de VakantieBieb hoeft je geen lid te zijn van de Bibliotheek.  Wil je meer e-books lenen of ben je na 31 augustus nog niet klaar met je boek dan kan je als lid van de Bibliotheek deze en heel veel andere titels gratis lenen via www.bibliotheek.nl/e-books.
 
De Bibliotheek is een belangrijke ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis kan voelen. Volwassenen en kinderen lezen, spelen, leren, ontmoeten en werken in de Bibliotheek. De Bibliotheek is van en voor iedereen midden in de samenleving. Als je ook geinteresserd bent om het verschil maken in iemands leven, kijk dan naar de vacatures op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of neem vrijblijvend contact op met info@bibliotheekavv.nl.
 

Alzheimercafé Breukelen: Dagopvang en andere vormen van dagbesteding

Wanneer?

05-09-2017 - 19:30

Waar?

't Trefpunt, Heijcop, Breukelen

Alzheimercafé Breukelen

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familie, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten staat een (wisselend) onderwerp centraal, dat met een deskundige gastspreker wordt besproken. Het is een toegankelijke en plezierige manier om informatie te krijgen en in contact te komen met anderen.
 
Gastsprekers: Blijf Actief groep, De Twijg dagopvang, zorgboerderij en vele anderen.
 
Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis en iedereen is welkom!
 

Waneer?

Dinsdag 5 september 2017. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat de koffie klaar.
 
19.30 uur start programma
20.00 uur pauze
20.30 uur ruimte voor het stellen van vragen en discussie
21.00 uur einde en gelegenheid om na te praten
 

Waar?

Welzijn Stichtse Vecht, Het Trefpunt, Heijcop 2 (flat 't Heycop), 3621 WD Breukelen
 

Meer informatie

Marianne Jonker
Coördinator Steunpunt Mantelzorg
tel 0346-290710
m.jonker@welzijnsv.nl
 
Het Alzheimercafé Breukelen wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht i.s.m. Zorggroep De Vechtstreek en Alzheimer Nederland.
 

Samen-Werken-aan-werk

Wanneer?

06-09-2017 - 10:00

Waar?

Bibliotheek Maarssenbroek

Samen-Werken-aan-werk

De bijeenkomsten ‘Samen-Werken-aan-werk' in de Bibliotheek Maarssenbroek hebben als doel om elkaar te inspireren en te motiveren bij de zoektocht naar werk. Deel je ervaringen over bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken. Bekijk samen je CV, oefen je pitch. Leer elkaar optimaal gebruik te maken van de UWV-site werk.nl.

CV-check 

Twijfel je of je cv sterk genoeg is? Of wil je je online-cv aanscherpen zodat werkgevers jouw profiel sneller vinden? Doe dan de cv-check. Medewerkers van UWV schuiven aan om jouw cv te bekijken. Er zijn computers aanwezig en er is gratis Wifi. 

Wil je niet inhoudelijk aan het werk maar wél graag andere mensen ontmoeten die óók op zoek zijn naar werk, dan ben je ook van harte welkom. Koffie en thee staan klaar. Aanmelden is niet nodig, loop vrijblijvend binnen. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

In Between Café Maarssen

Wanneer?

14-09-2017 - 10:00

Waar?

Open Hof, Kerkweg 60, 3603 CM Maarssen

Inbetween Café

In Between Café is een maandelijks event met een of meerdere korte workshops om de bezoekers te inspireren en te informeren, elkaar te ondersteunen en actief gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring. 

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.inbetweencafe.nl/in-between-cafe-maarssen of email maarssen@inbetweencafe.nl.

In Between Cafés worden georganiseerd door vrijwilligers om gratis toegankelijke workshops te realiseren die een meerwaarde geven. Heb jij ook iets te bieden; iets organiseren of ergens het voortouw in willen nemen? Overdenk jouw mogelijkheden. Natuurlijk mag je ook een bijdrage doen door ‘ons’ varkentje te spekken. Er worden immers altijd enige kosten gemaakt.

Daarnaast, is het In Between Cafés Maarssen op  zoek naar uitbreiding van het team. Heb je ook interesse om bij te dragen? Kijk dan naar de vacatures op www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of neem vrijblijvend contact op met maarssen@inbetweencafe.nl.

 

Burendag

Wanneer?

23-09-2017 - 08:00
Op 23 september 2017 is het weer Burendag. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. 
 
Tot 18 augustus 2017 kunnen activiteiten worden aangemeld en kan er financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd bij het Oranje Fonds.
 
Vier het samen met je buren en de buurt en meld een leuke activiteit aan op Burendag.nl.

Digisterker training: DigiD

Wanneer?

04-10-2017 - 10:00

Waar?

Bibliotheek Breukelen
De overheid biedt haar diensten steeds meer digitaal aan. Om uw zaken met de overheid te kunnen regelen heeft u een digitaal paspoort nodig: het DigiD. Met het DigiD kunt u bijvoorbeeld informatie opvragen over uw AOW of uw pensioenoverzicht bekijken. Ook een aantal zorgverzekeraars werkt met het DigiD.
 
Veel mensen vinden het moeilijk om het DigiD aan te vragen en te gebruiken. Voor deze groep mensen biedt de Bibliotheek de training ‘Digisterker’ aan. De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur.
De eerstvolgende training start op 4 oktober 2017 om 10.00 uur in de Bibliotheek Breukelen. De vervolgdata zijn 11, 18 en 25 oktober 2017.
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van de Bibliotheek: bibliotheekavv.nl/agenda/digisterker-breukelen.html
 

Maatschappelijke stagemarkt 2017

Wanneer?

05-10-2017 - 15:15

Waar?

RSG Broklede in Breukelen
Binnenkort beginnen veel middelbare scholieren met hun maatschappelijke stage. Die bereid jongeren voor op hun rol in de maatschappij, en laat hen ervaren wat vrijwilligerswerk inhoud. Dit is voor velen nog onbekend terrein.

Om organisaties live kennis te maken met deze leerlingen en te informeren over beschikbare vacatures, organiseert de Vrijwilligerscentrale, op donderdagmiddag 5 oktober a.s. van 15.15-16.15 uur, een Maatschappelijke stage-markt op RSG Broklede in Breukelen.

Bent u als vrijwilligersorganisatie geïnteresseerd om ook kennis te maken met deze leerlingen? Meld u dan aan via vrijwilligerscentrale@welzijnsv.nl of via of via (0346) 290710. U bent van harte welkom. Wees snel, vol is vol!

Nationale Ouderendag

Wanneer?

06-10-2017 - 09:00

Vrijdag 6 oktober is weer Nationale Ouderendag!

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag laten vrijwilligers deze wensen uitkomen. Doet u mee?

Stuur uw wens in of vervul een wens op www.nationaleouderendag.nl.

Pagina's