Nieuws

Digitale MaS-markt 2020

Als Vrijwilligerscentrale pakken we graag door en kijken we naar wat er wél kan. Een Maatschappelijke Stagemarkt (MaS-markt) met live ontmoetingen organiseren we dit jaar niet. Wél organiseren we een digitaal alternatief waarbij je als organisatie je mogelijkheden aan leerlingen kenbaar kunt maken.

Hoe werkt dit?

Het is heel eenvoudig en je hoeft er weinig voor te doen. We vragen je te reageren via de mail en antwoord te geven op de volgende twee vragen:

  1. Biedt je organisatie een stageplek aan voor de maatschappelijke stage in het schooljaar 2020-2021 die in september begint?
  2. Mogen we bij je langskomen voor het maken van een video, waarbij je je als organisatie presenteert aan de leerlingen? En zo ja, ben je dan in juli of augustus beschikbaar en wat heeft je voorkeur? Een uurtje op een doordeweekse dag is meer dan voldoende!

Voordat we komen ontvang je natuurlijk verdere uitleg over wat de bedoeling is. Afhankelijk van de hoeveelheid reacties zullen we een planning maken in deze weken en kunnen we aan de slag met het filmen en daarna met het editen. De verwachting is om het resultaat in oktober in een online variant te kunnen laten zien. Dit resultaat zal wat ons betreft een flinke hoeveelheid en diversiteit van organisaties zijn die zich in plaats van op een live markt, zich in een filmpje laten zien aan leerlingen.

Zodat leerlingen naast een vacature op de vacaturebank, een completer beeld krijgen van de maatschappelijke stage én de organisatie waar dit mogelijk is.

De video wordt geheel gratis voor jou gemaakt en kun je nog jaren gebruiken!

Voor een impressie, kun je hieronder de video bekijken van Jelle, maatschappelijk makelaar, die in oktober bij RSG Broklede in Breukelen op bezoek is geweest. Hierin laat hij o.a. een compilatie zien van een aantal pitches van maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar stagiaires. Leuk om te weten: na deze afspraak waren een aantal leerlingen al heel actief en hebben ook daadwerkelijk contact opgenomen en hun interesse getoond!
 

 

Achtergrond maatschappelijke stage
Elk jaar doen ruim 500 leerlingen tijdens hun maatschappelijke stage 20 uur vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. De maatschappelijke stage kan een unieke kans zijn om jongeren bij je organisatie te betrekken.

“De jongeren brengen een totaal andere energie mee en hebben ons met hun eerlijkheid alleen al, een andere kijk gegeven op onze vraagstukken”, aldus een maatschappelijke organisatie in Stichtse Vecht.

Jongeren zijn onbevangen, open en hebben een frisse kijk op zaken. Ze zijn leergierig en de werknemers van de toekomst. Met maatschappelijke stagiaires leer je jongeren beter kennen en kun je ze enthousiasmeren voor je sector. Je kunt hun nieuwe ideeën benutten en hebt extra handen voor activiteiten.

Stel je dit jaar jouw organisatie open voor maatschappelijke stagiaires en presenteer je je graag persoonlijk aan een grote groep leerlingen? We ontvangen graag jouw reactie!

Vacaturebank
Wil je jongeren naast de markt ook op een andere wijze attent maken op wat je organisatie biedt, plaats dan nu je vacature op onze online vacaturebank en vink aan dat deze geschikt is voor een maatschappelijke stage. Op deze manier kun je gemakkelijk je vacature aan een groot publiek kenbaar maken. Zie hiervoor: Instructie maatschappelijke stage- bank.

Na aanmelding ontvang je van ons verdere informatie over wat je kunt verwachten als we komen filmen.

Heb je in de tussentijd vragen, neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale via 0346 – 29 07 10 of [email protected].

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan