Junior-adviseur gemeente Stichtse Vecht

Stage
Plaats: 
Stichtse Vecht / hoofdlocatie gemeentekantoor Maarssen
Taakomschrijving
Taakomschrijving: 

Doel van een stage bij de gemeente is om jullie een kijkje te laten nemen in onze zeer gevarieerde keuken en om jullie de handen uit de mouwen te laten steken. Omgekeerd halen we jullie als maatschappelijke stagiaires graag in huis: jonge mensen brengen nieuwe kennis en energie mee, en een frisse blik op onze organiatie en onze activiteiten.

Wij vragen van je om je ervaringen met ons te delen, tijdens het meelopen en door samen ee slotpresentatie te verzorgen in woord en beeld. Daar kunnen wíj weer van leren. Wij zjn kortom op zoek naar junior-adviseurs die ons met hun frisse blik wat kunnen leren over onszelf!

Wat ga je doen? Je loopt enkele dagdelen (in tweetallen) mee in een aantal van onze werkzaamheden. Om wat voorbeelden te noemen: je gaat op pad met iemand van de buitendienst, de wijk of de natuur in; je loopt een ochtendje mee op de telefooncentrale; je gaat met de burgemeester of een wethouder op werkbezoek; je woont een gemeenteraadsvergadering bij enzovoort.

Wanneer? De stages worden ingepland in het eerste kwartaal van 2018, in overleg met de stagiaires. De gezamenlijke start- en slotbijeenkomsten worden in overleg ingeland. Deze dienen door alle stagiaires te worden bijgewoond. De meeloop-dagdelen worden in overleg ingepland. Het aantal uren bedraagt het door je eigen school voorgeschreven aantal.

Meer informatie? Contact? Gemeente Stichtse Vecht: Hans Slaats, tel. 0346 254322, email hans.slaats@stichtsevecht.nl

 

Overige informatie
Het betreft een: 
lintstage (estafette stage)
Aantal gezochte leerlingen: 
15
Benodigde vaardigheden: 
Een actieve inbreng, gepaard aan nieuwsgierigheid en betrokkenheid. En het gezonde lef om ons te vertellen wat je vindt van hoe de gemeente werkt.
Overige bijzonderheden: 
Voor een mooi item van RTV Stichtse Vecht over de slotbijeenkomst van de vorige lichting maatschappelijke stagiaires bij de gemeente: