Welkom Online voor 65-plussers i.s.m. Ouderenfonds, Bibliotheek, Seniorweb, SCC

Welkom Online voor 65-plussers i.s.m. Ouderenfonds, Bibliotheek, Seniorweb, SCC

Agenda activiteit · 6 nov, 14:00 - 15:00
Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen, Nederland
OnderwijsOuderen
4 Kwaliteitsonderwijs10 Ongelijkheid verminderen17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Aanmeldingen sluiten over 18 dagen.
Deel agenda activiteit
Stichtse Vecht Computer Café (SCC)
#86928
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichtse-Vecht-Computer-Cafe-SCC/activiteiten/Welkom-Online-voor-65-plussers-ism-Ouderenfonds-Bibliotheek-Seniorweb-SCC/86928 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

SeniorWeb, Stichtse Vecht Computer Café (SCC) en Bibliotheek AVV starten op 6 november met het aanbieden van Welkom Online workshops in Maarssen. Welkom Online

Uitgebreide omschrijving

SeniorWeb, Stichtse Vecht Computer Café (SCC) en Bibliotheek AVV starten op 6 november met het aanbieden van Welkom Online workshops in Maarssen. Welkom Online is een gratis (online) lesprogramma voor 65-plussers die digitaal vaardig(er) willen worden. In de gratis workshops, elk met z’n eigen thema, worden ouderen door vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds begeleid bij hun eerste stappen online.


Soms kan het lastig zijn voor ouderen hun weg te vinden in de digitale wereld. Met behulp van vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds leren deelnemers in een reeks informele, gratis workshops verschillende digitale thema’s kennen en ontwikkelen hierbij hun basis online vaardigheden. Zo leren de ouderen naast de eerste basisstappen ook hoe online een afspraak te maken bij de huisarts, een route opzoeken op Google Maps of hoe een QR-code te gebruiken. Ook komen mogelijkheden voor digitaal sociaal contact, zoals e-mail, Facebook of WhatsApp, aan bod.


Tijdens de Welkom Online workshops in Dorpshuis Maarssen (Vondelstraat 51) kunnen ouderen terecht met al hun vragen op digitaal gebied. De inhoud van de workshops is breed en praktijkgericht. Tijdens de workshops worden verschillende thema’s behandeld. Per workshop staat één thema centraal. Aan de hand van dit thema worden concrete voorbeelden gegeven en met praktijkgerichte opdrachten geoefend. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om samen te oefenen en vragen te stellen. Na de workshops kunnen ouderen effectiever en met meer plezier deelnemen aan de steeds meer digitaliserende samenleving.


Gratis informatiebijeenkomst: komt u ook?

Voordat de Welkom Online workshops van start gaan organiseren het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb, Stichtse Vecht Computer Café (SCC) en Bibliotheek AVV gezamenlijk een informatiebijeenkomst. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt uitgelegd wat deelnemers van de Welkom Online workshops kunnen verwachten en welke thema’s aanbod komen. Ook zal de Bibliotheek AVV en SCC/SeniorWeb uitleg geven over hun aanbod.


Datum: 6 november 2024

Tijd: 14:00 – 15:30 uur

Locatie: Dorpshuis Maarssen, Vondelstraat 51, 3601 EX Maarssen


Na afloop van de informatiebijeenkomst kunt u zich ook gelijk opgeven voor de Welkom Online workshops. Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis. 


Data en thema’s workshops

De eerste workshop in ç is op 20 november van 14:00 – 15.30 uur. Tijdens deze eerste workshop staat het thema ‘Zoeken op internet’ centraal. In deze workshop staan we stil bij de eindeloze mogelijkheden van het internet. Miljoenen websites bieden informatie aan, alleen hoe krijg je gevonden wat je zoekt? Hoe kan je een zoekmachine het beste gebruiken en krijg je gevonden wat je zoekt? Wat zijn cookies en waar moet je opletten in het kader van veiligheid?


De tweede workshop in Dorpshuis Maarssen (Vondelstraat 51) is op 4 december van 14:00 – 15:30 uur. Tijdens deze tweede workshop staat het thema ‘Digitale Veiligheid’ centraal. In deze sessie gaan we samen kijken hoe je verschillende vormen van online oplichting herkent. En misschien nog wel belangrijker: we gaan leren hoe je veilig kunt zoeken. Hoe herken je 

een veilige website? En hoe controleer je een twijfelachtig linkje?


Deelname aan de Welkom Online workshops is gratis, deelnemers moeten enkel hun eigen tablet, laptop of smartphone meenemen. 


Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten of wilt u zich inschrijven? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 6 november om 14.00 uur. Het is fijn als u zich vooraf aanmeldt. Dit kan via 

uw aanmelding of door te bellen naar de bibliotheek op 034 6567682.

 


Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!


Welkom Online is ontwikkeld door VodafoneZiggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en VodafoneZiggo en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

--------------------------------------------

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over 18 dagen.
Deel agenda activiteit

Over Stichtse Vecht Computer Café (SCC)

Het ComputerCafé ondersteunt ouderen en minder digitaal vaardigen op computergebied en geeft cursussen en workshops voor computers en tablets.
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie van bibliotheek AVV en werken vanuit de Bibliotheek Breukelen en Maarssenbroek. Over onze diensten zie: https://www.bibliotheekavv.nl/leren-en-hulp/oefenen-met-computer.html