Junior-adviseur gemeente Stichtse Vecht

Stage
Plaats: 
Stichtse Vecht / hoofdlocatie gemeentekantoor Maarssen
Taakomschrijving
Taakomschrijving: 

Doel van een stage bij de gemeente is om jullie een kijkje te laten nemen in onze zeer gevarieerde keuken en om jullie de handen uit de mouwen te laten steken met een aantal kort-maar-krachtige adviesopdrachten. We halen jullie graag in huis: jonge mensen brengen nieuwe kennis en energie mee, en een frisse blik op onze organisatie, onze activiteiten en onze dienstverlening.

Wij vragen van je om je ervaringen met ons te delen, onder meer door een slotpresentatie te verzorgen in woord en beeld. Daar kunnen wíj weer van leren. Wij zjn kortom op zoek naar junior-adviseurs die ons met hun frisse blik wat kunnen leren over onszelf!

Wat ga je doen? Je neemt deel (in drietallen) aan een aantal van onze werkzaamheden. Om wat voorbeelden te noemen: je voert een adviesklus uit in opdracht van een van onze collega's, je gaat op pad met iemand van de buitendienst; je draait mee op de telefooncentrale; je gaat met de burgemeester of een wethouder op werkbezoek; je woont een gemeenteraadsvergadering bij enzovoort.

Wanneer? De stages worden ingepland in het eerste kwartaal van 2019. De startbijeenkomst vindt plaats in de week van 11 februari 2019, in de krokusvakantie (25 feb t/m 1 maart) ben je 1 hele dag beschikbaar, je bezoekt een raadsvergadering (dinsdagavond), en de slotbijeekomst vindt in de week van 11 maart plaats. De programma-onderdelen dienen door alle stagiaires te worden bijgewoond. Het aantal uren bedraagt het door je eigen school voorgeschreven aantal.

Meer informatie? Contact? Gemeente Stichtse Vecht: Hans Slaats, tel. 0346 254322, email hans.slaats@stichtsevecht.nl

 

Overige informatie
Het betreft een: 
lintstage (estafette stage)
Aantal gezochte leerlingen: 
12
Benodigde vaardigheden: 
Een actieve inbreng, gepaard aan nieuwsgierigheid en betrokkenheid. En het gezonde lef om ons te vertellen wat je vindt van hoe de gemeente werkt.
Overige bijzonderheden: