Post | augustus 2024 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 1 min lezen

Vakantiegevoel vasthouden met vrijwilligerswerk

vakantiegevoel met vrijwilligerswerk vasthouden

De scholen zijn vandaag weer begonnen. De zomervakantie zit er officieel op! Maar wij hebben de tip om het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden. Met vrijwilligerswerk! En hieronder leggen we uit hoe.


Nieuwe mensen ontmoeten

Ken je dat? Op vakantie de tijd nemen om nieuwe mensen te ontmoeten. Op de camping ontdek je dat je met de camper naast een heel leuk stel staat. Na een paar keer kort met elkaar kletsen worden jullie uitgenodigd voor een borreltje. En voor je het weet zit je iedere dag even bij elkaar. Vakantievrienden!


Of het favoriete restaurantje op de vakantiebestemming. Waar je regelmatig komt en de eigenaar en bediening steeds beter leert kennen. En de gids die niet alleen leuke anekdotes heeft over de toeristische hoogtepunten, maar je ook laat kennismaken met mensen uit de buurt.


Nieuwe mensen ontmoeten is onderdeel van de positieve gezondheid. Een netwerk om je heen bouwen, ertoe doen, perspectief verbreden. Met vrijwilligerswerk ontmoet je nieuwe mensen. Gelijkgestemden die interesse hebben in hetzelfde onderwerp, maar ook mensen die je normaal niet zo snel ontmoet (zoals op vakantie).



Lekker lang buiten

Bij start van de dag naar buiten tot de zon allang weer onder is. Vond je het ook zo fijn om de hele dag buiten te zijn? Dan zijn er qua vrijwilligerswerk heel veel opties voor jou! Werken in de buitenlucht is goed voor de (mentale) gezondheid. Geniet zo lang mogelijk van de buitenlucht met vrijwilligerswerk.



Andere omgeving ontdekken

Op vakantie nieuwe plekken bezoeken. Wat een verrijking! Ook gemeente Stichtse Vecht heeft heel veel verschillende plekken en ik weet zeker dat je nog niet alles ontdekt hebt. Bekijk eens vacatures in een dorpskern bij jou in de buurt, maar waar je nog niet (zo vaak) bent geweest. Ook dat zorgt voor een nieuw perspectief.

Deel blogpost