Post | juli 2023 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 3 min lezen

Vier keer groene vingers inzetten voor vrijwilligerswerk

groene vingers als vrijwilliger

Heb je groene vingers? Dan willen veel organisaties daar graag gebruik van maken! Daarom hieronder vier tips voor vrijwilligerswerk in de buitenlucht!


Labyrinth maken

Gemeenschapstuin NGC Maarssen- Een plek om samen in de tuin te werken, te koken en eten en te leren over de natuur. Zo doe je inspiratie op voor een positief, gezond en duurzaam leven op te doen. De gemeenschapstuin is onderdeel van het Natuur en gezondheidscentrum Maarssen.

Of je nu klachten hebt of gewoon wilt werken aan je gezondheid, bij het Natuur & Gezondheidcentrum Maarssen kom je om je (weer) lekker in je vel te voelen. Om behandeld te worden, te ontspannen, te bewegen of workshops en cursussen te volgen. Het centrum is dé plek waar je terecht kunt voor uiteenlopende disciplines: van integrale, complementaire en natuurgeneeskundige zorg tot coaching of cursus voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding. Westerse en Oosterse geneeskunst zullen verenigd zijn onder één dak.


Op zaterdag 26 augustus en zaterdag 9 september staan twee dagen gepland om in de tuin het labyrinth verder af te maken en beplanten. Maak kennis met deze inspirerende plek door jezelf in te zetten voor dit vrijwilligersproject.



Perenplukken voor de voedselbank

De noodzakelijke voedingsmiddelen krijgt de Voedselbank uit diverse bronnen aangeboden, soms van supermarkten maar ook van agrarische bedrijven in onze omgeving. De aardappel leverancier in Maurik (vlak bij Tiel), zet de gewerkte uren om in aardappelen die aan de gebruikers van de Voedselbank gegeven worden. De peren worden verkocht en in ruil voor de inzet van de vrijwilligers worden er aardappelen aangeboden om via de voedselbank door te geven aan degene die het hard kunnen gebruiken.


Help jij mee op maandag 28 augustus, woensdag 30 augustus of vrijdag 1 september?


Zelfoogsttuin op historisch grond

De werkzaamheden zijn divers en zo heeft elk seizoen zijn eigen accent. Naast het zaaien, wieden, planten en onderhouden van de tuin zijn er ook (technische) klussen om op te pakken. Werk je graag op een tuin met wat meer lichtere werkzaamheden, dan zijn wellicht de bloemen of kruidentuin wat voor jou. 

Vind je het leuk om voor groepen te koken dan is bestaat ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld de lunch met groenten uit eigen tuin voor te bereiden. Heb je een duidelijk beeld hoe je bij wilt dragen aan de tuin, of heb je een talent die je graag inzet, geef dit aan bij de tuinders.


Wees welkom om een keer mee te werken en ervaren hoe het is om met je handen in de aarde bezig te zijn in een omgeving waar de vogels al kwetterend overvliegen, groen de boventoon voert en er rust is.



Word vriend van het Wijkpark

Het is ontzettend leuk om als vrijwilliger van de groengroep invloed te hebben over stukjes in het park. Zoals de aanleg van de vlinder- en bessentuin. Het wijkteam maakt het park mooier met de bollen en het zaaigoed, dat na een aanvraag van de gemeente gekregen is. Ook zijn er houtsnippers gevraagd en gekregen voor de wilgentunnel. En er wordt gebruik gemaakt van de takken van de knotwilgen voor de struintuin, zodat de kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen. Of te wel: jouw inzet doet ertoe! Als je in het park loopt, zul je extra genieten. En fijn ook dat andere bewoners hun waardering uiten voor het steeds mooier worden van het park! Voldoening gegarandeerd! De bewonersgroep vrienden van het wijkpark is in 2020 opgericht. De groep is ontstaan vanuit het project Gezonde Buurten van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. In dit project werken kinderen, volwassenen en gemeente samen aan een actieve, speelse en natuurlijke buurt. Na beëindiging van dit project in Stichtse Vecht, gingen de werkgroepen verder als de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek.


Plan vrijblijvend een kennismaking met Vrienden van het Wijkpark!




Deel blogpost